Kérdése van? Hívjon minket! +36309874489

Művészetek, kultúra

KULTKIKÖTŐ

A KULTKIKÖTŐ egy összművészeti fesztivál, mely Balatonföldvár kulturális kikötőjeként a nyár programkínálatának meghatározó eleme. Földvár mellett még Balatonbogláron, Balatonfenyvesen, Badacsonyban és Kéthelyen találkozhatnak a vendégek Kultkikötő programokkal.
Fesztiválunkra ellátogatva változatos, magas színvonalú színházi előadásokkal, könnyűzenei koncertekkel, képző-, illetve fotóművészeti kiállításokkal, gyermekprogramokkal, filmvetítésekkel, irodalmi estekkel, alkotóműhelyekkel találkozhatnak az érdeklődők.

BORSKÓSTOLÁS BALATONFÖLDVÁR TÉRSÉGÉBEN

A Dél-Balaton legfinomabb, díjnyertes boraival várják Önöket szőlősgazdáink családi pincészeteikben. A programokban bor és pálinka kóstolás, igény szerint vacsora is szerepel.

Kérjen időpontot, látogasson el a környékbeli pincészetekbe, kostolja meg boraikat!

GASZTRO Élménybirtok Rádpuszta-Balatonlelle
8638 Balatonlelle-Rádpuszta 9033/11 hrsz.
Honlap:www.radpuszta.hu

Podmaniczky Pince
Balatonföldvár, Radnóti u.
www.podmaniczkypince.com

Kistücsök Étterem Borpince és Vinotéka
8636 Balatonszemes, Bajcsy- Zs. u. 25.
www.kistucsok.hu

 

JÓZSEF ATTILA EMLÉKHÁZ

A balatonszárszói villasoron, az egykori Horváth-panzióban töltötte utolsó napjait a súlyos betegségből lábadozó József Attila. 1937. december 3-án este innen indult arra a sétára, melyről nem tért többé vissza.

A kiállítás a költő életének utolsó időszakát idézi fel, és abból visszatekintve állít emléket az egész életműnek a Petőfi Irodalmi Múzeum anyagából, valamint magántulajdonban lévő dokumentumok, fotók, tárgyak segítségével. 

SZÁNTÓDPUSZTA IDEGENFORGALMI ÉS KULTURÁLIS KÖZPONT 

A puszta mintegy harminc épülete eredeti állapotban őrzi egy majorság képét. Itt található a Dél-Balaton egyetlen akváriuma, mely a tó élővilágát mutatja be.

A puszta jelenlegi állapotában egy 150-200 évvel ezelőtti birtok tipikus képét mutatja.

A kastély a puszta egyik legrégibb épülete. A tihanyi apátság jószágkormányzójának és gazdatisztjeinek, erdőmérnökeinek lakása volt. Már 1716- ban áll.

borospince egyik szárnyának előterében ma borozó működik. A pincében járva a hatalmas hordók között szinte elvész az ember.