Kérdése van? Hívjon minket! +36309874489

Gyermekeknek, családoknak

BALATON-FELVIDÉKI NEMZETIPARK

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park hazánk nyolcadik nemzeti parkja. 

Az 56.997 hektár területű nemzeti park magában foglalja a Balaton-felvidéki régió mellett a Kis-Balaton területét. Az ország egyik legjelentősebb és leglátogatottabb turisztikai területe, hazánk természeti szépségekben egyedülállóan gazdag vidéke.

A nemzeti park a Balaton északi partján húzódik 1-15 km szélességű sávban, Tihanyi-félszigettől a Kis-Balatonig. Öt nagyobb tájegységet érint, ill. tartalmaz a terület: a Balaton-felvidéket, a Déli-Bakony egy részét, a Tapolcai-medencét, a Keszthelyi-hegységet és a Kis-Balaton medencéjét. A kis tengerszint feletti magasságú terület egyes részei - a változatos morfológiának köszönhetően - hegyvidéknek tűnnek. A felszín változatossága jellemző a földtani felépítésre is, ami különösen értékessé teszi a területet és ez a sokszínűség az egyes résztájakon belül is megmutatkozik.

 

BALATONI HAJÓZÁS

Egy órás Naplemente túra indul a balatonföldvári kikötőből.

A Balaton egyik legromantikusabb látványossága a nyári alkony vízről megtekintve.
Ezt vendégeink is átélhetik egy kellemes hajókázás során.
A hajóút alatt igény szerint pezsgőt vagy üdítőitalt szolgálunk.

Egy órás sétahajózás.

A kellemes egy órás út alatt megcsodálhatja a Balaton szemet gyönyörködtető világát és a part menti látnivalókat egyaránt.

BALATONI MADÁRKERT

Új, máshol nem található élmények és ismeretek a madarak színes világának kedvelői számára!

Az elsőként megnyitott hazai díszmadár tenyészpark, a Madárkert, közel negyedévszázados fennállása után, a Dél-Alföldről költözött a Balaton déli partjának közelébe, hogy a korábbinál jelentősen nagyobb területű parkban, európai színvonalú madárröpdékben, gyönyörű természeti környezetben helyezze el a madárpark állatállományát.

A madárállomány összetétele felöleli háziállatként tartott mag- és növényevő madárfajok szinte teljes skáláját, az apró pintyféléktől, víziszárnyasokon, tyúkalkatúakon és papagájokon át a nagy testű futómadarakig. Egyes madarak nemcsak megjelenésükkel, de vokális produktumukkal, dallam és beszédhangokkal is szórakoztatják a látogatót ezzel téve teljessé a díszmadárpark nyújtotta élményeket.

A Balatoni Madárkert tulajdonosai: Ráczné Csóti Tímea - Rácz Sándor
GPS koordináta: N 46.797459" E 17.911340"
Családbarát, kedvező árak
Személygépjármű parkoló a park zárt kerítéssel körülvett külső udvarán

CSUKÁS SZÍNHÁZ

2011 óta a régi kertmozi szépen felújított épületében, új arculattal várják Balatonszárszón a legfiatalabb közönséget a Csukás Istvánról elnevezett gyermekszínházba.


A Színház jelentős szerepet játszik Balatonszárszó kulturális életében, nagy népszerűségnek örvendenek az üdülő vendégek és a helyi lakosok körében is az itt megrendezésre kerülő gyermek, illetve felnőtt színházi előadások, zenés rendezvények.

A Színházban az előadásokon kívül egész nyáron kézműves foglalkozásokat, koncerteket és fesztiválokat is előszeretettel rendeznek!

 

 

CSÚZDÁZÁS A KELETI STRANDON

A Balatonföldvári Keleti strandon 9 méter magas, 84 méter hosszú vízi csúszda 10:30-19:00 óráig várja a strandolókat!

A medence vízmélysége 125-160 cm.
A kanyargós alatt értelemszerűen alacsonyabb, az egyenes csúszda alatt mélyebb, hiszen ott nagyobb a becsapodás.

Szülői felügyelettel ajánlott 6 eves korig es 120cm magasságig, e fölött természetesen egyedül.
Víz szeretete és minimalis úszni tudás azért ajánlott.